Epilering

Permanent Hårbortagnig, Epilering

Epilering är när man avlägsnar håret permanent med hjälp av elektrisk ström och sterila engångsnålar. Det är en vetenskapligt testad metod. Det finns olika metoder för epilering. Jag använder mig av Blendmetoden-Hårproducerande celler förstörs genom kemisk reaktion.

Var kan man Epilera?
Epilering lämpar sig för hårborttagning på mindre områden ex. ansiktet, bröst, runt naveln. Passar utmärkt efter hårborttagning med IPL eller laser på större områden då enstaka hår kan finnas kvar.
Håret har olika växtfaser och alla hår befinner sig i olika faser. Du kan inte ser på håret vilken fas den befinner sig i. Det sker under hudytan i hårfollikeln.

Håret växer i olika faser och befinner sig i olika stadium. Därför är det viktigt att epilera med jämna mellanrum så du fångar upp rätt fas.

Anagen – Tillväxtfas, Hårfollikeln producerar ett hårstrå. Det nya håret skjuter ut det gamla.

Katagen – Övergångsfas, Håret har nått sin fulla längd.

Telogen – Vilofas,  Tillbakabildning av hårsäcken.

För att lyckas med Epilering är det viktigt att du följer instruktionen och behandlingsplanen som du och din hudterapeut kommer överens om.

1.Du får inte röra hårväxten mellan behandlingarna. Plockning, vaxning och trådning kan motverka resultatet då det kan stimulera hårväxten.
2. Du behöver gå på regelbundna behandlingar dvs. så fort håren har växt ut och inte vänta för länge mellan behandlingarna, för ett snabbt och effektivt resultat.
3. Efterbehandla hemma med kylbalsam eller annan lugnande/läkande produkt tills rodnaden lagt sig.
4. Om skorpor mot förmodan uppstår, rör inte dessa.
5. Utsätt inte det behandlade området för sol eller solarium så länge huden är röd eller svullen och två veckor efter det.
6. Undvik allmänna bad i direkt anslutning till behandlingen.
7. Vid infektion i kroppen, stress eller trötthet kan behandlingen kännas mer smärtsam.
8. Skulle området bli infekterat eller om skorpor uppstår och om rodnad/svullnad inte försvinner, kontakta din hudterapeut.

Första besöket tar ca 30 min, konsultation samt epilering 15 min. 600:-
15 min  450:-
20 min  510:-
25 min  560:-
30 min  610:-
35 min  680:-
40 min  750:-
45 min 820:-
50 min 890:-
55 min 960:-
60 min 1030:-

 

Boka tid

Epilering Vackrare Hudhälsa av Linnea

Epilering Vackrare Hudhälsa av Linnea